Musaca cu soia

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute. In acest timp pregatim legumele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 200 g soia granule
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 2 leg patrunjel
  • delikat
  • tarhon
  • cimbru
  • piper macinat Kotanyi
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute.
In acest timp pregatim legumele.
Se curata cartofii si morcovul de coaja.
Ceapa se curata de primele foi,iar ardeiului i se scoate cotorul.
Toate legumele si verdeata se spala foarte bine cu apa rece.
Se fierb cartofii 20 de minute in apa cu putina sare,dupa fierbere se arunca apa,iar cartofii se paseaza .
Se adauga o lingura de margarina,delikat dupa gust si un pic de tarhon uscat.
Cand si-a dublat volumul,soia se stoarce usor de apa,intre palme.
Se caleste ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoarea fina.
Adaugam ardeiul gras taiat marunt ,rosia taiata marunt si soia stoarsa.
Se condimenteaza dupa gust cu delikat,cimbru,tarhon,piper macinat si verdeata taiata marunt.
Intr-o tava tapetata cu pesmet se pun 3 randuri de piure si 2 straturi de compozitie cu soia.
Optional se poate orna cu rosie sau ardei gras.
Coacem la cuptor 10 minute pana stratul de piure aflat deasupra se rumeneste usor.

Sosul de bulion: 1 lingura de bulion dizolvata cu 100 ml apa,se adauga tarhon,cimbru,piper macinat si putin delikat.




Musaca cu soia se serveste cu sos de bulion.
Se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...