Orez cu legume-reteta de post

Retete dietetice

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • 3-4 linguri de ulei de arahide
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 gogosar
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/2 lingurita oregano
  • 500 gr ciuperci culese de mine
  • 3 linguri de orez

Mod de preparare

Se curata prazul, se toaca si se pune la calit, adaugam 1/2 morcov ras, pastarnacul taiat cubulete, gogosarul tocat si ciupercile taiate felii si le lasam sa fiarba in suc propriu; adaugam sare, tarhon si oregano. Cand ramane doar uleiul si sucul a scazut, oprim focul.

Intr-o oala, punem orezul la fiert cu apa, sare si 1/2 morov ras si fierbem la foc potrivit. Cand totul este gata, ungem un castronel cu ulei si punem o lingura de orez, o lingura de legume, o lingura de orez si iar o lingura de legume si continuam pana se umple castronelul; il lasam sa se raceasca putin si il rasturnam pe un platou.

Il ornam cu gogosari in sos. Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...