Pilaf cu urzici și ciuperci

Mi-a rămas pe retină o idee interesantă, un alt fel de a găti urzicile, pilaf cu urzici și ciuperci ;) și nu se putea să nu testez. Chiar mi-a plăcut, sper să fie și pe placul Zmeișorilor ;) Dar o să rămână în meniul de post, de fapt în meniul de primavera ;)

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Urzici cca. 300 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ceapă verde 2 fire
  • Morcov 1 bucată
  • Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri
  • Orez cca. 200 g
  • Apă rece 600 ml
  • Ciuperci champignon brune 2 bucăți mari
  • cca. 100 g
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Verdeață

Mod de preparare

Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;)

Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 min la foc mic, acoperit.

Între timp se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt.

După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit.

După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul.

 

Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață.

Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...