Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Sarmalutele cu ciuperci in foi de vita este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se toaca ceapa si se pune la calit, apoi se adauga ciupercile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 frunze de vita
  • 700 g ciuperci
  • 150 g orez
  • 150 g nuci
  • 100 ml.ulei
  • 100 ml.suc de rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Sarmalutele cu ciuperci in foi de vita este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se toaca ceapa si se pune la calit cand este aproape gata se adauga ciupercile si nucile tocate marunt din cutit si orezul se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si cimbru.Luam cate o frunza de vita oparita si ii taiem codita si nervurile punem pe mijlocul frunzei o lingura de compozitie si o impaturim.In oala in care le fierbem asezam pe fundul ei cateva frunze de vita si asezam sarmalele de post in cercuri.Apoi adaugam sucul de rosii si acoperim sarmalutele cu apa clocotita,punem peste ele o farfurie mica sa le tina presate si le punem la foc minim aproximativ 90 min.


Sarmalutele cu ciuperci in foi de vita se servesc alaturi de o mamaliguta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca