O reteta usoara de primavara, usoara ca mod de preparat cat si usoara referitor la ingrediente, adica nu pica greu la stomac....
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura.
Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa fierbinte cat sa acopere de 2 degete soia. Ceapa, morcovul cu putin sare le calim intr-o cratita, adaugam spanacul rupt si lasam 5-10 min sa se inmoaie, apoi adaugam soia scursa de apa si lasam pe foc 20 min la foc mic, sa scada zeama lasata de la spanac.Asamblarea tartei: Am folosit o forma de tarta de silicon cu diametrul de 22 cm. Intindem foaia de aluat cu facaletul, nu foarte mult cat sa uniformizam locul unde a fost impaturit aluatul, apoi decupam cu o farfurie mai mare decat forma, un rotund. Ungem forma cu ulei de masline, asezam aluatul si pe peretii formei, turnam umplutura si apoi am format o spirata cu fasii din aluat. Am dat forma la cuptorul preincalzit, pana incepe sa creasca aluatul si devine rumen. Se serveste atat fierbinte cat si rece.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii