Prajitura de post cu mere

Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar + 1 cana de zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g Margarina

Mod de preparare

Pentru inceput, ne ocupam de mere.

Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.

Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.

Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".

O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.

Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.

Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.

125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.

Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.

Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).

Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.

Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.

Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.

Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.

Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Tarta cu branza, leurda si dovlecei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca