Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.
Pentru inceput, ne ocupam de mere.
Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.
Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.
Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".
O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.
Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.
125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.
Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.
Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).
Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.
Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.
Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.
Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.
Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti