Prajitura de post cu mere

Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar + 1 cana de zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g Margarina

Mod de preparare

Pentru inceput, ne ocupam de mere.

Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.

Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.

Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".

O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.

Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.

Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.

125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.

Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.

Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).

Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.

Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.

Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.

Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.

Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...