Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster

De multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o metoda foarte buna de ai obisnui cu gustul tuturor legumelor, pentru ca acum se formeaza obiceiurile alimentare. Asa ca va propun o reteta de supa simpla, usor de preparat, cu ingrediente ieftine si accesibile. Delicioasa si fina, supa crema de sfecla rosie este in acelasi timp ideala pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Nu trebuie sa uitam sa adaugam putin hrean si vom avea o supa crema de legume vedeta!

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii curatate si spalate (aproximativ 500 g)
  • un morcov curatat si spalat
  • 3 cartofi mici curatati si spalati
  • o ceapa curatata si spalata
  • o legatura de patrunjel spalat
  • o lingura cu hrean proaspat ras
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 litru de apa calda

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii si cuburile de sfecla rosie. Amestecam continuu si calim timp de 3-4 minute. Turnam apa calda cat sa acoperim toate legumele. Punem foaia de dafin. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam legumele sa fiarba timp de 25-30 de minute. Tocam marunt patrunjelul. Scoatem foaia de dafin din supa cand legumele sunt fierte. Punem o lingurita cu hrean ras, amestecam si mai fierbem timp de 2 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Pasam legumele impreuna cu zeama in care au fiert cu ajutorul blenderului Oster Classic Chrome si mixati pana cand se transforma in crema. Putem sa punem doar jumatate din cantitatea de supa si sa mai adaugam pe parcurs, pana cand obtinem consistenta dorita. Pasam pana cand obtinem o supa crema fina si omogena. Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie. Presaram deasupra patrunjelul tocat. Servim supa crema cu crutoane, iar deasupra cu putin hrean proaspat ras si patrunjel verde.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii