Supa de rosii cu orez

Nimic nu este mai bun vara decat o supa rece de rosii. Sigur putem crea o multime de retete avand la baza rosiile. Mai simple sau mai complexe, in functie de dorinta fiecaruia,insa mie imi place tare mult supa de rosii cu orez.

Portii
8
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu orez
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita sau orice vas avem la indemana, punem apa si punem la fiert, pentru a opari rosiile.Intre timp curatam morcovul, ardeiul si ceapa. Ardeiul si ceapa se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce am oparit rosiile le lasam la racit, le curatam de pielita si le dam pe razatoare sau le mixam la robot. Eu le dau pe razatoare, la mixer ies mai cremoase, insa mie imi place sa simt bucatele de rosie. Intr-o oala mai mare punem uleiul si punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul si ardeiul si lasam cateva minute pana devin sticloase.Adaugam apoi rosiile si lasam cateva minute, apoi completam cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Spalam orezul in mai multe ape, lasam circa 5 minute la inmuiat,apoi il adaugam in supa. Mai lasam cateva minute, pana cand orezul este fiert. Adaugam sare in supa dupa gust. La finalul prepararii adaugam patrunjel verde deasupra. Putem servi supa calda,dar rece este minunata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca