Supa de ardei umpluti

Supa de ardei umpluti este o alternativa delicioasa la reteta clasica de ardei umpluti in sos de rosii. Supa cu ardei umpluti este minunata si odata ce o incercati cu siguranta o s-o repetati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de ardei umpluti

Ingrediente

  • Pentru umplutura am folosit:
  • 300 g carne porc
  • o ceapa mai mare
  • un morcov
  • 2 linguri orez
  • o jumatate de ardei gras
  • o rosie mica
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel.
  • Pentru supa am folosit:
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri de faina
  • 5 linguri de suc de rosii
  • sare
  • zahar
  • patrunjel si apa cat sa acopere ardeii.

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare, nervuri si seminte, apoi se spala bine si se pun la scurs cu gaura in jos.Am tocat in robot carnea de porc, apoi am scos-o si am tocat morcovul impreuna cu ceapa pentru umplutura ( am tocat mai mult, mai aveam nevoie si pentru altceva).

Am tocat marunt, cu un cutit, jumatatea de ardie gras si rosia, apoi am tocat patrunjelul.
Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, astfel tocate, am adaugat sare si piper .Pentru cine prefera, ceapa morcovul si orezul de pot cali inainte de a fi amestecate in compozitie, eu incerc sa evit prajelile.

Am umplut ardeii, avand grija sa nu indes prea multa carne,in felul acesta orezul are loc sa se umfle la fiert fara sa iasa din ardei, iar umplutura nu se intareste. Am pus ardeilor cate un capacel decupat din coaja unei rosii mai mari.

In oala in care urma sa ferb ardeii am pus la calit o ceapa, am adaugat morcovul ras, apoi am adaugat 3 linguri de faina si apoi am stins cu un pahar mare de apa. Am asezat ardeii in oala, si am adaugat apa pana cand i-am acoperit. am pus sare si o lingurita de zahar si am lasat sa fiarba acoperit pana cand ardeii s-au inmuiat bine. Am adaugat apoi sucul de rosii si am mai fiert 10 minute. La sfarsit am adaugat patrunjel tocat, am luat de pe foc si am acoperit cu un capac.

Am incercat si cu smantana si fara, a fost bun in ambele feluri.

Reteta de supa de ardei umpluti a fost propusa de Narnia pe forum culinar.


Serviti supa de ardei umpluti calda, alaturi de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete