RETETE DIETETICE
Se curata legumele de coaja si se taie bucati mari, se pun la fiert cu apa sau supa de curcan ( apa in care au fiert oasele de la curcan, osul de la piept, coaste, spata).
Intre timp, se coc ardeii, eu i-am avut copti afara, in toamna, pusi in vid, la congelator; cand sunt aproape gata legumele, facem galustele: se bat bine oulale cu sare, apoi punem uleiul si cate putina faina de gris, apoi se lasa deoparte compozitia. Daca vreti o supa fara bucati de legume, acum e momentul sa le scoateti, aici sunt doua variante: ori le pasati la blender, ori renuntati la ele, eu nu renunt, dar nici nu le-am pasat, ci le-am lasat asa bucati, le adora copilul. Cand sunt gata legumele, se ia cate putin din compozitia cu gris si se pune in oala cu legume, se lasa sa fiarba la foc mic, la final, se adauga ardeiul copt, se lasa sa dea cateva clocote si gata supa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii