Zici primavara automat apar si urzicile, un deliciu de primavara. Reteta usoara de primavara.
Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le scoatem si le punem in blender impreuna cu 2 cepe si un pic de zeama.Omogenizam totul si adaugam sare dupa gust.Separat desfacem o lingura si jumatate de faina cu zeama in care am fiert urzicile,incingem cca 40 ml ulei si trecem prin sita faina diluata,ca sa nu faca cocoloase,amestecam bine si adaugam si urzicile omogenizate,lasam sa fiarba la foc incet cca 15 min. Se servesc calde cu mamaliguta si hrean.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii