Ciorba de fasole

Ciorba taraneasca de fasole cu paine prajita, pentru un pranz de Post.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • 1 lingurita de bulion
  • patrunjel proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole, se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust. Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii, se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se serveste cu paine prajita.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci