Paste de orez cu legume

Am folosit noodles , un fel de paste de orez putin mai late. Imi plac tare mult pastele din orez pentru ca sunt foarte simplu de gatit . Se pun doar in apa clocotita si se lasa 2-3 minute , se scurg si sunt gata . Sunt mult mai usor digerabile decat pastele din faina de grau si nu contin gluten . Am facut acest fel pentru o cina . In maxim jumate de ora este gata o cina usoara si delicioasa. Dar sa nu lungesc vorba si sa va prezint ingredientele si modul de preparare

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300 gr paste de orez
  • -1 zuchini
  • -1 morcov
  • -200 ml crema de soia
  • -2 fire apio
  • -1 ceapa mica
  • -putin ulei doar cat sa se unga fundul unui wok
  • -1.5 litri apa
  • -sare
  • -1 lingurita busuioc uscat by Kotanyi
  • -1/2 lingurite pudra de ghimbir
  • -cateva frunze de patrunjel si busuioc verde

Mod de preparare

Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba . Incingem un wok foarte bine si cu ajutorul unui spray sau cu o pensula ungem fundul wok-ului. Punem ceapa si morcovul , amestecam de cateva ori si apoi adaugam dovlecelul si apio . Dovlecelul va lasa suc si astfel legumele se vor gati bine . Cand fierbe apa punem taitei de orez , amestecam de cateva ori si lasam sa clocoteasca 2 minute. Scurgem si clatim cu apa rece . Peste legumele inmuiate putin punem sare , piper ,pudra de ghimbir si crema de soia . Omogenizam iar apoi adaugam 1 lingurita de busuioc uscat . Turnam totul peste paste si servim presarat deasupra cu patrunjel verde tocat si frunze de busuioc .

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa