Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. Reteta video completa o gasesti mai jos! Pofta buna!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi lasagna – 18 buc
  • Zucchini – 1 buc
  • Dovlecei – 2 buc
  • Vinete – 2 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Busuioc Kamis – 2 linguri
  • Boia dulce Kamis – 2 linguri
  • Cimbru Kamis – 2 linguri
  • piper – dupa gust
  • Sos de rosii:
  • Sare
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Ciuperci – 300 g
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Usturoi granulat Kamis – ½ lingura
  • Vin rosu – 50 ml
  • Rosii uscate – 150 g
  • Rosii cuburi la conserva – 250 g
  • Zahar – ½ lingurita
  • Sare
  • piper
  • Sos Bechamel:
  • Unt – 50 g
  • Faina – 50 g
  • Lapte cald – 850 ml
  • Frunze Dafin Kamis – 2 frunze
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Nucsoara rasa Kamis – ½ lingurita
  • Ceapa granulata Kamis – 1 lingurita
  • Branza de burduf – 300 g
  • Mozzarella – 250 g
  • In plus:

Mod de preparare

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele;

Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper;

Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min;

Sos Bechamel:

Topeste untul intr-o craticioara;

Adauga faina si incorporeaz-o pana la omogenizare;

Pune laptele cald si amesteca cu un tel;

Pune frunzele de dafin, sare si piper alb dupa gust;

Adauga nucsoara si ceapa granulata;

Amesteca pana se incheaga;

Scoate foile de dafin;

Rupe branza de burduf;

Da mozzarella pe razatoare;

Asamblare:

Pune1-2 polonice de sos bechamel in tava de cuptor

Pune 6 foi de lasagna intercalate;

Pune alt strat de sos bechamel si sos de rosii;

Intercaleaza apoi vinete, dovlecei si zucchini;

Presara un strat de mozzarella si burduf;

Pune alte 6 foi de lasagna urmate de sos bechamel;

Intinde-l bine si adauga si restul de sos de rosii;

Pune un alt strat de vinete, dovlecei si zucchini;

Presara alt strat de mozzarella si burduf;

Adauga ultimul strat de foi de lasagna si ultimul strat de sos bechamel;

Pune restul de mozzarella si burduf ramase;

Da la cuptor cca 15-20 min, la 180 de grade Celsius, pana se gratineaza totul;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Alcazare/Alcazale

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas...

Alcazare/Alcazale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca