Supa crema de linte

Pentru zilele friguroase si nu numai, supa de linte aromata este perfecta! Reteta video o gasesti mai jos.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Linte rosie spalata – 250 g
  • Ardei gras portocaliu – 1 buc
  • Ardei kapia – 1 buc
  • Ceapa – 1 buc
  • Rosii la cutie – 250 g
  • Pasta de rosii – 1 lingura
  • Pasta de ardei dulce – 1 lingura
  • Morcovi – 2 buc
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1 rondea
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Menta uscata Kamis – 1 lingura
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 50 ml
  • Supa de legume – 2 litri
  • Sare
  • Piper – dupa gust
  • Pentru servire:
  • Lipie libaneza – ¼ lipie / portie
  • Smantana – ½ lingura / portie
  • Lime – 1 wedge/portie
  • Lime – 1 buc

Mod de preparare

Spala lintea rosie si scurge-o;

Taie legumele cuburi;

Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita;

Caleste ceapa si morcovii;

Cand au devenit translucide adauga ardeiul kapia si ardeiul portocaliu;

Pune sare Kamis;

Pune boia dulce si boia iute pentru inceput;

Adauga cimbru, usturoi granulat si chimion;

Pune apoi pasta de ardei dulce;

Pune apoi 2 litri de supa de legume;

Pune apoi pastarnacul si telina;

Pune apoi piperul;

Adauga apoi lintea;

Adauga apoi menta;

Lasa sa fiarba;

Cand a fiert adauga rosiile, pasta de tomate si zeama de lime;

Mai lasa 5 min la fiert apoi blendeaza totul;

Taie lipia libaneza si prajeste-o in ulei;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca