Salata de heringi

Heringii se desareaza, si se curata de oase, se dau prin masina de tocat si se pun intr-un castron adinc. Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 heringi desarati
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • 1/2 lamaie
  • masline
  • o felie de paine
  • sare

Mod de preparare

Heringii se desareaza, si se curata de oase, se dau prin masina de tocat si se pun intr-un castron adinc.

Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamiie si se amesteca usor, dupa care se adauga ceapa tocata ma-

runt frecata cu sare si spalata in apa rece.

Peste amestec se pune o felie de paine inmuiata in sau in apa rece, dupa care se omogenizeaza cu o lingura de lemn.

Uleiul se adauga treptat si se amesteca intr-un singur sens.

Cand amestecul arata ca o pasta omogena, se pune pe

un platou.
Se garniseste cu jumatati de masline si se lasa la rece inainte de a se servi.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

salata peste,

salata icre,

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!