Salata de ton cu rosii si ceapa

Salata de ton cu rosii si ceapa este o reteta foarte simpla. Aveti nevoie de ton, rosii, ceapa, masline, pasta de masline, lamaie, otet, zahar, ulei, vin rosu si verdeata pentru aceasta reteta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ton in ulei
  • 6-8 rosii
  • 2 cepe
  • 200 gr masline
  • 1 lingura pasta de masline
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zahar
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 lingura vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina patrunjel

Mod de preparare

Tonul se stropeste cu zeama de lamaie. Se pun intr-un bol sarea, zaharul, vinul rosu, otetul, piperul, uleiul, radacina de patrunjel rasa si pasta de masline. Se bat bine, apoi se lasa la rece. Se curata ceapa, rosiile, se spala si se taie felii sau rondele. Se presara cu sare si se adauga maslinele taiate felii printre bucatile de ton. Se amesteca impreuna, se toarna sosul si la sfarsit se adauga patrunjelul verde.


Salata se serveste cu crutoane.
Alte retete:
Iahnie de fasole
Mancare de mazare
Legume la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii