Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate. Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe
Icrele se pun la desarat sau se lasa citeva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate.
Grisul se pune la fiert in apa care clocoteste si se fierbe timp de 5 minuta, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se pun icrele intr-un castron adinc, se amesteca cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se freaca cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre.
Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca cateva minute si se aseaza icrele pe un platou. Se
orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimenteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj