Ton thailandez

Se taie tonul in bucati foarte mici. Nu se da prin tocator si nu se prelucreaza in nici un fel, tonul trebuie sa ramana crud. De aceea e recomandat s

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un fileu de 500 grame de ton foarte proaspat si crud
  • coriandru
  • 2 lamai
  • ghimbir - o bucata cat degetul mare
  • chilli
  • ulei de masline
  • seminte de susan
  • sos de soia - 2 linguri
  • salata verde

Mod de preparare

Se taie tonul in bucati foarte mici. Nu se da prin tocator si nu se prelucreaza in nici un fel, tonul trebuie sa ramana crud. De aceea e recomandat sa aveti un ton foarte proaspat si sa consumati salata imediat dupa preparare.

Tonul maruntit se pune intr-un bol, se adauga deasupra coriandru proaspat, maruntit.

Sosul pt salata se prepara din: coaja de la o lamaie + sucul de la ambele lamai, ghimbirul curatat si razuit marunt, ulei de masline extravirgin, o cantitate egala cu cea a sucului de lamaie, o lingura de seminte de susan, 2 linguri sos de soia.
.

Se amesteca bine aceste ingrediente, se toarna peste tonul si coriandrul din bol.


Separat se spala salata verde, si se despart foile individual fara a le rupe. Se vor umple foile cu salata de ton, precum niste "cupe", iar deasupra se garnisesc cu chilli taiat fin.

Se serveste proaspat!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...