Melci fierti

Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 duzini de melci
  • 1 pahar otet
  • 1 lingura sare
  • 1 pahar cu vin
  • 1 ceapa
  •  
  • 1morcov
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • 10 boabe piper.

Mod de preparare

Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac, formata din sucurile lor intarite. Se pot manca si in lunile de vara; in acest caz trebuie tinuti insa 15 zile intr-un paner inchis sau intr-o cutie, intr-un loc racoros, ca sa elimine toata murdaria din intestine, deoarece aceasta strica gustul mancarii. Se spala melcii bine in mai multe ape. Daca au capac acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie. Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve. Se scurg si se spala in mai multe ape. Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper. Cand incep sa fiarba, se ia spuma de 2 — 3 ori. Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici trei ore. Se scot din scoica si se servesc calzi, cu lamaie.


Melcii fierti se servesc calzi, cu lamaie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca