Salata din fructe de mare

Fierbem pestele si racul congelat in apa sarata, ii strecuram si, in functie de marime, ii felieam. Fierbem mazarea curatata in apa sarata. Taiem ard

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g file de peste oceanic
  • 150 g rac garnela
  • 1 cutie de conserva de scoici
  • 250 g mazare
  • 1 castravete cornison
  • 2 ardei rosii
  • 1 capatana de salata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 1 lingura de miere de albine
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 buchetel de marar
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper (boabe) dupa gust

Mod de preparare

Fierbem pestele si racul congelat in apa sarata, ii strecuram si, in functie de marime, ii felieam.

Fierbem mazarea curatata in apa sarata. Taiem ardeiul curatat in felii mai groase si castravetele in rondele. Amestecam pestele, racul, scoicile strecurate, cu zarzavaturile pregatite, apoi le punem in castron captusit cu frunze de salata. Amestecam uleiul cu otet, vin miere, zeama de lamaie, mustar, usturoi pisat. Asezonam cu sare, piper si mararul taiat prospat apoi turnam peste salata.

Racim in gheata timp de o ora.
Alte retete salate recomandate

Salata greceasca

Salata legume

Salata de conopida

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...