Icre de crap sau stiuca

Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 300-350 ml ulei
  • sare de lamaie sau zeama de lamaie
  • ceapa si cateva masline pentru ornat

Mod de preparare

Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele.

Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si se lasa la rece. Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 ore la rece.

Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se amesteca cu un tel, turnand cate putin ulei si amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul sa nu aiba timp sa se stranga intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putina apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.

Daca se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon si

amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate

putin din icrele taiate.

Icrele taiate se pot drege si cu miez de paine alba inmuiata in apa si stors bine. Se pun intr-un castron circa 60 g miez de paine si se amesteca bine, adaugand treptat icrele taiate.

Icrele taiate se pot drege, de asemenea, si cu circa 50 g gris fiert tare si racit bine, aplicand aceeasi metoda ca si cu miezul de paine.

Daca icrele au bobul mai gelatinos, de la inceput trebuie sa se stropeasca cu apa sau cu sifon. Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se mai amesteca din nou, adaugand apa sau sifon atat cat mai primesc.

Se retine o cantitate mica din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjeaza si se netezesc, apoi se garnisesc cu spritul cu icrele retinute, cu felii de lamaie si cu masline.
Se servesc cu ceapa taiata marunt.

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de icre negre,

Salata cu andive si ridichi

Salata de fructe de mare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca