Salata cu pere caramelizate si branza

O salata apertiv foarte delicioasa, preferata familiei noastre, deoarece combina atat de bine gustul dulce, cu cel sarat si cel acrisor.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salata mixta- 300 grame ( de preferat o salata crocanta: iceberg
  • radicchio
  • lollo rosso
  • endivia
  • frisee
  • ruccola
  • inså este foarte buna si cu salata noastra verde)
  • Branza- 100g gorgonzola ( am avut eu de data asta)
  • insa deliciosa este si cu branza de capra
  • 1-2 pere
  • nuci - 50 grame
  • Putin ulei pentru gatit
  • ulei de masline ( 1 lingurita )
  • miere - 1 lingurita
  • mustar ( dulce /picant dupa gust)- 1 lingurinta
  • zeama de lamaie : 1 lingurita
  • condimente: sare
  • busuioc/ rozmarin- in functie de gust
  • piper

Mod de preparare

Incepem prin a spala si taia perele pe lungime sau rondele. Intr-o cratita neaderenta punem cateva picaturi de ulei pentru gatit si apoi punem perele la caramelizat. Nu este nevoie sa adaugam zahar, ci doar sa le lasam cateva minute pe fiecare parte, astfel incat se vor inmuia putin si vor capata o crusta frumoasa.

Punem mix-ul de salate intr-un bol, adaugam branza taia tacubulete si nucile taiate (dar nu foarte marunt).

Peste acest amestec adaugam apoi perele caramelizate.

Intr-un pahar amestecam mierea, cu mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, piper, sare ( daca branza nu este prea sarata), busoioc/rozmarin si realizam un sos pentru salata.

Se toarna sosul peste salata si se serveste cu multa dragoste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca