Chiftelute „orientale”, in sos rosu

Chiftelute „orientale”, in sos rosu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de vita tocata – 600 g
  • Praf de curry – 1 lingurita
  • Chimion – 1 varf de cutit
  • Scortisoara – ½ lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Ou – 1 buc
  • Suc de rosii – 300 ml
  • Zahar – ½ lingurita
  • Usturo

Mod de preparare

Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie; Incinge uleiul in vasul de aluminiu al Crock Pot 6 L Saute si prajeste chiftelele pana devin usor aurii; Toaca usturoiul si adauga-l si pe-aceasta in vas – caleste-l putin; Pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc; Introdu vasul in Crock Pot, seteaza timpul de 2 ore si 30 min si modul de gatire “high” - chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor; Dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din Crock Pot si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul; Potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra; Pofta buna !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...