Chiftelute orientale in sos rosu

amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de vita tocata - 600 g
  • praf de curry - 1 lingurita
  • chimion - 1 varf de cutit
  • scortisoara - ½ lingurita
  • cimbru uscat - 1 lingurita rasa
  • ceapa rasa - 3 buc
  • ou - 1 buc
  • suc de rosii - 300 ml
  • zahar - ½ lingurita
  • usturoi - 34 catei
  • ulei pentru prajit - 2 linguri
  • coriandru proaspat tocat - ½ legatura
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper
• modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie
• incinge uleiul in vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6 L Saute Digital si prajeste chiftelele pana devin usor aurii
• toaca usturoiul si adauga-l si pe aceasta in vas – caleste-l putin
• pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc
• introdu vasul detasabil in slow cooker Crock Pot 6 L Saute Digital, seteaza timpul de 2 ore si 30 de minute si modul de gatire High - chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor
• dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din slow cooker Crock Pot 6 L Saute Digital si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul
• potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...