Pipote de rata made by Adrian Hadean

• am folosit pipote de rata tamponate bine cu un servet din hartie. Le-am pus in vasul slow cooker Crock

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pipote de rata 600700 g
  • usturoi - 1 capatana
  • mazare proaspata - 300g
  • ceapa - 1 buc
  • morcovi - 2 buc mari
  • patrunjel - cateva fire
  • sare, piper, chimen, chimion - dupa gust
  • coaja de lamaie
  • scortisoara - 1 baton
  • ardei iute - cateva rondele
  • patrunjel proaspat - cateva fire

Mod de preparare

• am folosit pipote de rata tamponate bine cu un servet din hartie. Le-am pus in vasul slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital si am mai pus langa ele o caciulie de usturoi tanar taiata-n trei felii, transversal, 300 de grame de mazare proaspata, o ceapa, doi morcovi mari, cateva fire de patrunjel.
• am pus toate astea peste pipote, am condimentat cu sare, piper, chimen si chimion, putina coaja de lamaie si o bucatica de scortisoara. Le-am amestecat bine si am turnat apa fierbinte peste ele doar cat sa acopere pipotele.
• am setat slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire Low si timpul de 7 ore. Nu stiam in cat timp voi reveni acasa, dar stiam ca cu cat fierb pipotele mai mult, cu atat mai bine.
• odata intors acasa am terminat mancarea foarte simplu. Am pus pipotele si legumele intr-o tigaie, am indepartat resturile tecilor de usturoi (se tin bine una de cealalta cat timp usturoiul e tanar, mai ales daca-l tai cum l-am taiat eu), am zdrobit usor mazarea, usturoiul, morcovul si ceapa si am turnat o cana de pulpa de rosii peste toate. Am pus pe foc iute si am lasat sa dea un clocot scurt. Am potrivit gustul cu sare de mare si piper abia zdrobit si am mai adaugat niste patrunjel proaspat si cateva rondele de ardei iute.
• daca vreti sa aveti in mancare si mazare mai putin gatita, puneti in vasul crock-pot-ului o cana de mazare cu o ora inainte de a opri gatirea.

Reteta completa: http://www.adihadean.ro/2015/06/pipote-de-rata-la-crockpot/ 

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca