Tocanita cu piept de curcan

• curatati pieptul de curcan si taiati-l cuburi potrivite• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de curcan - cca 700 g
  • rosii cherry - 250 g
  • masline kalamata - 250 g
  • cartofi noi - 67 buc
  • usturoi - 4 catei
  • ardei gras tricolor - 3 buc
  • morcovi - 3 buc
  • ceapa verde - 1 legatura
  • vin roze - 50 ml
  • apa / supa de legume - 100 ml
  • ulei de masline calitativ - 3 linguri
  • boia afumata - 1 lingurita
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • bulion calitativ - 4 linguri
  • amidon de porumb - 2 linguri
  • miere - ½ lingurita
  • chives - 910 bete
  • patrunjel proaspat - 1 legatura
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• curatati pieptul de curcan si taiati-l cuburi potrivite
• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le cu sare, piper si boia afumata
• tocati marunt usturoiul si ceapa verde
• spalati bine cartofii noi si taiati-i cubulete mici
• spalati si curatati morcovii si taiati-i cuburi putin mai mari decat cartofii
• ardeii ii veti toca cuburi mai mari decat morcovii
• taiati rosiile cherry pe jumatate sau pe sfert
• incingeti pe plita vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Sauté
• adaugati 2 linguri de ulei de masline in acesta si sotati pieptul de curcan impreuna cu usturoiul, maslinele si ceapa verde
• stingeti cu vinul si lasati-l putin sa se reduca
• adaugati cartofii, morcovii si ardeii in vas
• peste acestia adaugati firicele de cimbru
• amestecati bulionul cu mierea, amidonul si apa/supa de legume si puneti-le peste legume si carne in vas
• asezonati cu sare si piper
• puneti vasul detasabil in slow cooker Crock Pot 6L Sauté si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore
• cu 15 minute inainte de incheierea programului, reasezonati daca este cazul
• serviti cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!