Rata intreaga

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rata tanara – cca 1
  • 8 2 kg
  • portocale – 2 buc
  • baby morcovi (sau morcovi normali
  • taiati fasii) – 34 buc/2 buc (daca sunt mari)
  • cartofi – 2 buc
  • ceapa verde – 1 legatura
  • rozmarin – 2 firicele
  • usturoi – 4 catei
  • turmeric – 1 lingurita
  • ulei de masline – 2 linguri
  • sare grunjoasa (Himalaya) – 1½ lingura
  • amestec de piper boabe (negru
  • verde
  • roz) – 1 lingura
  • vin dulce
  • calitativ
  • roze – 100 ml
  • baton de scortisoara – 1 buc
  • anason stelat – 3 buc
  • boabe de ienupar (optional) – 56 buc
  • boabe de ienibahar – 56 buc

Mod de preparare

• ungeti rata cu uleiul de masline si turmericul
• zdrobiti amestecul de piper intr-un mojar (sau macinati-l intr-o rasnita sau intr-un blender) si ungeti rata cu acesta, pastrand putin si pentru la final
• zdrobiti boabele de ienupar si ienibahar si introduceti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox impreuna cu anasonul
• taiati portocalele cuburi si umpleti rata cu ele
• curatati si taiati cartofii felii groase de 1 deget si faceti un pat la baza slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox
• curatati morcovii baby si adaugati-i intregi, pe langa cartofi – daca aveti morcovi normali, atunci va trebui sa-i curatati si sa-i taiati batoane de 6-7 cm lungime, groase de jumatate de deget
• puneti rata peste acestia, setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox pe modul de gatire High
• taiati ceapa verde fasii si adaugati-o peste rata impreuna cu vinul si crengutele de rozmarin
• puneti capacul si lasati cca 7-8 ore, pana cand carnea se va desprinde cu usurinta de pe os in momentul in care o veti scoate din slow cooker Crock-Pot
• cu 15 minute inainte de a se incheia programul, mai adaugati peste rata putina sare de Himalaya si amestecul de piper ramas
• la sfarsitul programului de gatit veti avea o rata extraordinar de suculenta, cartofi si morcovi foarte aromati, unde savoarea rozmarinului se va simti din plin.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!