Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceafa de porc - 12 kg
  • carne tocata vita - 400 g
  • prune afumate, fara samburi - cca 89 buc
  • chimen macinat - 2 lingurite
  • cardamon macinat - ½ lingurita
  • ghimbir macinat - ½ lingurita
  • ceapa rosie - 1 buc
  • chives - 910 bete
  • vin rosu demisec - 150 ml
  • anason stelat - 2 buc
  • ienibahar boabe - 45 boabe
  • menta proaspata - 45 frunze
  • amidon de porumb - 1 lingurita
  • miere - 1 lingurita
  • fresh de lamaie - 20 ml
  • prune proaspete, coapte - 45 buc
  • ardei iute - 1 buc
  • sare si piper - dupa gust
  • Extra:
  • vin rosu dulce - 50 ml
  • unt - 25 g
  • ulei de masline - 3 linguri
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • boia dulce - 1 lingurita
  • usturoi - 3 catei
  • apa / stock de legume - 100 ml
  • folie de plastic
  • folie de copt

Mod de preparare

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata
• puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar
• cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute
• lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege
• adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor 
• curatati ceafa de porc
• despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos
• condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper
• amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata
• peste ea adaugati prunele afumate
• strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara
• asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia
• incingeti uleiul de masline in vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Saute, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei
• stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker Crock Pot 6L Saute
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l deasupra
• stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt
• porniti slow cooker Crock Pot 6L Saute pe modul de gatire High si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului 
• odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!