Sarmale in foi de varza

• desfaceti varza murata si pregatiti foile, taiati-le in doua daca sunt prea mari• restul de varza tocati-o marunt

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • varza murata 1 buc mare
  • pulpa de porc tocata 1 kg
  • orez 100 g
  • ceapa 2 buc
  • costita afumata 200 g
  • suc de rosii 300 ml
  • marar uscat 1 lingurita
  • boia dulce 1 lingurita
  • sare, piper dupa gust
  • cimbru proaspat 34 crengute
  • foi de dafin 3 buc

Mod de preparare

• desfaceti varza murata si pregatiti foile, taiati-le in doua daca sunt prea mari
• restul de varza tocati-o marunt
• daca varza este prea sarata, lasati-o la desarat peste noapte in apa fierbinte sau o puteti opari cu apa clocotita de cateva ori si apoi o lasati la scurs
• pregatiti carnea: amestecati intr-un bol incapator carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, orezul spalat in mai multe ape, sare si piper dupa gust, mararul uscat si boia dulce
• rulati sarmalele
• in vasul de la slow cooker Crock Pot 5.7L Digital puneti un strat de varza murata, putina costita taiata cubulete, foi de dafin si crengute de cimbru si asezati sarmalele
• presarati costita afumata peste fiecare rand de sarmale
• la final puneti iar un strat de varza murata si adaugati sucul de rosii si aproximativ 1 litru de apa (lichidul din vas trebuie sa fie aproximativ ¾ din cantitatea vasului)
• setati slow cooker Crock Pot 5.7L Digital pe modul de gatire High si timpul de 7 ore.
Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...