Sarmale in foi de varza

• desfaceti varza murata si pregatiti foile, taiati-le in doua daca sunt prea mari• restul de varza tocati-o marunt

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • varza murata 1 buc mare
  • pulpa de porc tocata 1 kg
  • orez 100 g
  • ceapa 2 buc
  • costita afumata 200 g
  • suc de rosii 300 ml
  • marar uscat 1 lingurita
  • boia dulce 1 lingurita
  • sare, piper dupa gust
  • cimbru proaspat 34 crengute
  • foi de dafin 3 buc

Mod de preparare

• desfaceti varza murata si pregatiti foile, taiati-le in doua daca sunt prea mari
• restul de varza tocati-o marunt
• daca varza este prea sarata, lasati-o la desarat peste noapte in apa fierbinte sau o puteti opari cu apa clocotita de cateva ori si apoi o lasati la scurs
• pregatiti carnea: amestecati intr-un bol incapator carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, orezul spalat in mai multe ape, sare si piper dupa gust, mararul uscat si boia dulce
• rulati sarmalele
• in vasul de la slow cooker Crock Pot 5.7L Digital puneti un strat de varza murata, putina costita taiata cubulete, foi de dafin si crengute de cimbru si asezati sarmalele
• presarati costita afumata peste fiecare rand de sarmale
• la final puneti iar un strat de varza murata si adaugati sucul de rosii si aproximativ 1 litru de apa (lichidul din vas trebuie sa fie aproximativ ¾ din cantitatea vasului)
• setati slow cooker Crock Pot 5.7L Digital pe modul de gatire High si timpul de 7 ore.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca