Sarmalute cu afumatura si dovleac

• scurgeti bine varza si desprindeti cu grija foile, taindu-le cotorul (daca sunt prea lungi, taiati-le pe jumatate) •

Portii
5
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza murata (pe care o lasati in apa fierbinte cu o seara inainte, la desarat)
  • 900 g carne tocata amestec vita si porc
  • 1 cescuta de orez (cca 100 g)
  • 100 g dovleac placintar
  • 200 g afumatura
  • 45 foi de dafin
  • 1 lingurita de boia afumata
  • suc de rosii
  • bacon sau pancetta
  • ulei de floareasoarelui
  • apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• scurgeti bine varza si desprindeti cu grija foile, taindu-le cotorul (daca sunt prea lungi, taiati-le pe jumatate)
• daca varza inca este foarte sarata, spalati-o in 4-5 ape fierbinti
• taiati dovleacul cuburi mici sau dati-l pe razatoare
• taiati afumatura cuburi mici
• amestecati carnea tocata cu orezul, dovleacul si afumatura si asezonati cu sare (daca varza inca este sarata, renuntati a mai pune si in compozitie) si piper dupa gust
• rulati sarmalele
• tocati restul de varza ramas
• setati slow cooker-ul Crock-Pot 5,7 L Digital pe modul de temperatura "High", puneti putin ulei la baza si faceti un pat de varza tocata peste care adaugati putin piper negru si 2 linguri de bulion
• asezati sarmalele in slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
• puneti inca un strat de varza tocata deasupra, alte 2 linguri de bulion si turnati pe langa apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor 
• lasati la gatit cca. 7 ore
• lasati sarmalele sa se mai raceasca, rulati-le in bacon sau in pancetta si prajiti-le intr-o tigaie preferabil de teflon (fara a adauga unt sau ulei), pana cand se rumenesc.

Observatii:
• mai mult ca sigur sarmalele reprezinta preparatul ideal pentru slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital – sunt patrunse perfect, iar tot procedeul de slow-cooking executat perfect rezulta in arome desavarsite.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!