Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • frunze de vita proaspete - 35 buc
  • carne tocata amestec - 700 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 1 buc mare
  • paprika dulce - 1 lingurita
  • marar proaspat tocat - 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • suc de rosii - 200 ml
  • apa sau bors - 100 ml
  • zahar - 1 varf de cutit
  • iaurt pentru servire - cca 600 g

Mod de preparare

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
• daca folositi frunze de vita la borcan, atunci ele trebuie lasate la desarat pentru cca o ora si jumatate, in 3 transe de apa fierbinte
• lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
• taiati ceapa cubulete fine
• spalati orezul in 3 ape si lasati-l la scurs
• amestecati intr-un bol carnea cu orezul si ceapa taiata cubulete fine
• tocati mararul marunt
• adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine
• taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu aceasta compozitie
• rulati-le insa nu foarte strans, pentru ca riscati ca sarmalele sa crape
• opriti cateva frunze pentru a le pune deasupra
• puneti sarmalutele in vasul de la slow cooker Crock Pot Sauté, in doua randuri, si acoperiti-le cu frunzele oprite pentru final
• amestecati sucul de rosii cu zaharul, apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale
• setati slow cooker Crock Pot Sauté pe modul de gatire High si timpul de 4 ore si 30 de minute
• puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi Lica

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

Prajitura cu foi Lica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca