Sos Veloute

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii si se lasa la fiert tot

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 60 gr faina
  • 1
  • 5 l zeama de oase
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • tarhon
  • marar
  • 2 ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii si se lasa la fiert totul, la foc foarte mic, aproape o ora. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se trece prin sita, apoi se condimenteaza cu sare si piper.


Se serveste impreuna cu fripturile din carne de pasare, vitel si peste.

Alte retete:

Tocanita de pui Chiftele Sarmale de post

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe

 Facut cu mult drag si mai ales cu multa emotie.........Deosebit de bun..chiar si pentru cei care au interzis la dulciuri.

Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni