Sos cu vin

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se glaseaza lingura. Sosul se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 litru vin alb
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se glaseaza lingura. Sosul se serveste cald, turnat peste budinca, sau se serveste in sosiera. In loc de 4 galbenusuri se pot pune 3 oua intregi. La fel ca sosul de vin se prepara sosul din lapte. In loc de vin, se adauga lapte, un baton de vanilie si o lingurita faina, suprimindu-se scortisoara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...