Sos de sardele

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 galbenusuri tari
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • 1 pahar de vin alb
  • o foaie de dafin
  • 1 lingura otet
  • 100 g sardele
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata marunt si sardelele fara oase si tocate fin.

Separat se face un sos din faina, otet si vin alb, care se fierbe zece minute cu o foaie de dafin.

Se raceste sosul, se amesteca cu maioneza si se serveste langa friptura rece, cu patrunjel presarat.

Alte reteta sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Sos ciuperci

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de conopida si praz

Este sezonul conopidei, se gaseste la piata din abundenta si este foarte ieftina. Astazi am preparat o supa crema de...

Supa crema de conopida si praz
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni