Sos de sardele

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 galbenusuri tari
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • 1 pahar de vin alb
  • o foaie de dafin
  • 1 lingura otet
  • 100 g sardele
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga ceapa tocata marunt si sardelele fara oase si tocate fin.

Separat se face un sos din faina, otet si vin alb, care se fierbe zece minute cu o foaie de dafin.

Se raceste sosul, se amesteca cu maioneza si se serveste langa friptura rece, cu patrunjel presarat.

Alte reteta sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Sos ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...