Sos de smantana cu usturoi

Se curata usturoiul si se striveste cu aparatul special. Se adauga sarea si uleiul si se freaca pana devine o pasta, dupa care se adauga smantana. se

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o capatana usturoi
  • 200 g smantana
  • un praf de sare de mare
  • o lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se striveste cu aparatul special. Se adauga sarea si uleiul si se freaca pana devine o pasta, dupa care se adauga smantana.

se poate adauga si verdeata: patrunjel sau marar.

Este un sos pe care noi il mancam la orice mancare, chiar si in ciorba. Este singura forma in care i-am convins pe copii sa consume usturoiul.


Se serveste alaturi de orice fel de mancare.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac trandafir cu mere

Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere! Am facut doi astfel de...

Cozonac trandafir cu mere
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise