Sos maltaise

Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime. se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie. Se inglobeaza treptat 250 gr unt, sare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 200 ml vin alb
  • 1 foate de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr de unt
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • suc de la 1 portocala

Mod de preparare

Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime.

se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie.

Se inglobeaza treptat 250 gr unt, sare, piper, si suc de lamaie.

Se stoarce sucul de la 1 portocala, se fierbe pana isi reduce volumul la sfert.

Se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza in sos.


Clatitele se servesc cu bacon si sause maltaise.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...