Sos unguresc

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • supa de oase - 350 ml sau 350 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • ceapa - 100 g
  • smantana - 75 g
  • ulei - 50 g
  • faina - 50 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata si supa de oase. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand ceapa este bine fiarta, sosul se paseaza si se fierbe din nou, adaugand smantana, boia, sare dupa gust si, spre sfarsit, vinul.

Sosul unguresc se serveste cald, la preparate din friptura de vita, pasare, miel.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort spirală şi o dublă aniversare

Spun o dubla aniversare pentru că,după cum ştiţi în acest week-end am aniversat-o pe mama mea care a împlinit o...

Tort spirală şi o dublă aniversare
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca