Sos de legume

Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a scazut, se trece totul prin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri otet
  • 1 catel usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 3 bucati arpagic
  • 50 gr unt
  • sare
  • tarhon
  • hatmatuchi
  • 3-4 boabe de piper

Mod de preparare

Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a scazut, se trece totul prin sita si se amesteca cu galbenusurile, usturoiul, untul si apoi se adauga sare. Se pune vasul intr-un vas mai mare cu apa care fierbe si se amesteca sosul pana s-a legat bine. Se mai adauga o lingura cu verdeata fin tocata.


Se serveste cu friptura sau oua.

Alte retete culinare:

Zacusca

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos