Sos de legume

Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a scazut, se trece totul prin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri otet
  • 1 catel usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 3 bucati arpagic
  • 50 gr unt
  • sare
  • tarhon
  • hatmatuchi
  • 3-4 boabe de piper

Mod de preparare

Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a scazut, se trece totul prin sita si se amesteca cu galbenusurile, usturoiul, untul si apoi se adauga sare. Se pune vasul intr-un vas mai mare cu apa care fierbe si se amesteca sosul pana s-a legat bine. Se mai adauga o lingura cu verdeata fin tocata.


Se serveste cu friptura sau oua.

Alte retete culinare:

Zacusca

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!