Tzatziki este un sos grecesc ce se prepara din ingrediente simple si poate fi servit alaturi de fripturi, diferite carnuri, gyros sau in sanwdich-uri.
- castravetele se curata de coaja, se taie bastonase (se da pe razatoarea cu lamele potrivite), se clateste cu apa, se scurge, se presara cu sare si se lasa deoparte pana se inmoaie putin.
- usturoiul se da pe razatoarea cu gauri marunte (sau se marunteste sub alta forma).
- castravetele razuit se stoarce de zeama si se pune intr-un bol.
- se adauga smantana, usturoiul maruntit, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
- se tine la frigider pana cand servim.
Tzatziki este un aperitiv grecesc, care poate fi folosit si ca sos pentru gyros sau ca salata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii