Tzatziki este un sos grecesc ce se prepara din ingrediente simple si poate fi servit alaturi de fripturi, diferite carnuri, gyros sau in sanwdich-uri.
- castravetele se curata de coaja, se taie bastonase (se da pe razatoarea cu lamele potrivite), se clateste cu apa, se scurge, se presara cu sare si se lasa deoparte pana se inmoaie putin.
- usturoiul se da pe razatoarea cu gauri marunte (sau se marunteste sub alta forma).
- castravetele razuit se stoarce de zeama si se pune intr-un bol.
- se adauga smantana, usturoiul maruntit, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
- se tine la frigider pana cand servim.
Tzatziki este un aperitiv grecesc, care poate fi folosit si ca sos pentru gyros sau ca salata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii