Sos romanesc din legume

Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare, piper si se fierbe ameste

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 jumatate telina
  • 1 jumatate morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare, piper si se fierbe amestecul in cuptor pana scade vinul, dar nu de tot, sa ramana un sos bun.
Acest sos se poate turna peste carnea pentru friptura, chiar de la inceput, inainte de a se pune la cuptor. Este un sos foarte bun pentru fripturi, rasol etc.

Alte retete:

Tocanita de pui

Conopida la cuptor

Zacusca de ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos