Sos Amatriciana cu paste

Sosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou maruntit amestecat cu parmezat este un adevarat deliciu.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi
  • 200g bacon
  • 6 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva de rosii
  • sare si piper
  • 500g paste
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • 2 oua fierte tari
  • 1/2 ceasca parmezan ras

Mod de preparare

Taiati ceapa in jumatate, apoi in felii. Tocati marunt usturoiul si bacon-ul in fasii subtiri. Indepartati coditele rosiilor si puneti-le in apa clocotita. Scoateti-le si clatiti-le in apa foarte rece. Decojiti-le, taiati-le in patru, scoateti semintele si apoi taiati-le fasii.

Lasati ceapa, usturoiul si sunca sa se prajeasca in uleiul de masline pana se rumenesc, dupa care adaugati rosiile din conserva. Fierbeti inabusit la foc mic timp de 15 minute, apoi adaugati si feliile de rosii si condimentati cu sare.

Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe pachet. Strecurati-le dar pastrati o parte din apa.

Amestecati pastele cu sosul de ceapa, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, si finalizati adaugand patrunjelul tocat.


Serviti pastele cu sos amatriciana pe un platou si presarati deasupra ouale maruntite amestecate cu parmezanul.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...