Sos bechamel, besciamella, sos alb

Topesc untul intr-o craticioara la foc mic. Iau de pe foc si adaug faina dupa care amestec foarte bine ca sa se omogenizeze, pun sar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Doza clasica e:
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 1 litru de lapte
  • Apoi sare
  • piper
  • nucsoara (facultativ) dupa gust

Mod de preparare

Topesc untul intr-o craticioara la foc mic.

Iau de pe foc si adaug faina dupa care amestec foarte bine ca sa se omogenizeze, pun sarea.

Adaug apoi incetisor laptele amestecind mereu ca sa se omogenizeze bine.

Apoi pun pe foc amestecind mereu pina se ingroasa.

Cind e gata o iau de pe foc si pun rapid pelicula, filmul transparent sau cum ii zice, deasupra ca sa nu se formeze pielita si las sa se raceasca.

Cind e rece adaug nucsoara si eventual piper.


Pofta buna!

Reteta Sos bechamel, besciamella, sos alb a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii