Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti prajituri, placinte sau preparate de carne, acest sos adauga un gust dulce si o textura bogata oricarei retete. Simplu de facut si plin de savoare, sosul de mere cu smantana va imbogati preparatele tale cu un gust unic si delicios.
Pentru sos de mere cu smantana merele se spala, se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa rece acidulata, impreuna cu o parte din sucul de lamaie sau sarea de lamaie. Faina dizolvata in 50 ml apa se toarna peste untul topit. Se adauga smantana, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. in sosul care s-a format se introduc feliile de mere, sarea si se fierb 10 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se adauga restul de suc de lamaie.
Sosul de mere cu smantana se serveste la rasol (de pasare, vita, etc.) s.a.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii