Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste tot. Pentru a ieși "ca la carte", secretul stă în iaurtul folosit. Cu cât mai gras, cu atât mai bine. Ma gândesc ca smântâna noastră ar fi bună dar nu pot garanta. Dacă încearcă cineva cu smântână să ne spună și noua :)
1. Pisam cățeii de usturoi (sau îi dăm pe răzătoarea mică)
2. Curățăm castraveții de coajă și îi dăm pe răzătoarea mare)
3. Punem puțină sare peste castraveți și începem sa îi stoarcem. Noi am ras castraveții într-o strecurătoare deasă și i-am stors tot acolo. Trebuie storși bine altfel salata va ieși apoasă.
4. Într-un bol punem iaurtul, castraveții storși, uleiul de măsline, oțetul și usturoiul pisat.
5. Amestecăm bine, mai adaugam sare, daca este cazul și puțin piper.
Opțional puteți pune puțin mărar tocat, dar foarte, foarte puțin :)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii