Sos de smantana si lapte

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 125 g
  • lapte - 375 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Treptat, se toarna restul de 250 ml lapte, amestecand continuu. Dupa 8-10 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 5 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se strecoara printr-o sita fina.

Sosul de smantana si lapte se serveste cu diferite legume (conopida, fasole verde) si preparate din carne (chiftelute), etc.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...