Sos maioneza cu mustar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de mustar
  • 200 g ulei
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare.

Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Salata cezar cu creveti

Salata de ton cu maioneza din telina

Salata de cartofi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii