Sos maioneza cu mustar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de mustar
  • 200 g ulei
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare.

Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Salata cezar cu creveti

Salata de ton cu maioneza din telina

Salata de cartofi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii