Sos de rosii

Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga rosiile coapte, rupte in buc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 rosii
  • unt
  • o jumatate lingura de faina
  • o ceasca zeama de carne
  • frunza de dafin
  • patrunjel
  • zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga rosiile coapte, rupte in bucati, o frunza de dafin, putin patrunjel verde, o bucatica de zahar, sare, piper (la alegere). Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce rosiile se fac ca o piurea. Se trece prin sita, se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Daca e prea gros, se subtiaza cu putina zeama de carne. Dupa ce s-a luat de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!