Sos de rosii cu smantana

Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa se scurga in continuare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii mari
  • 1 ceasca cu smantana
  • sare

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa se scurga in continuare zeama, pana ce se obtine un sos gros. Sosul obtinut se amesteca cu smantana si cu un praf de sare.


Se serveste cu paste fainoase sau legume.

Alte retete:

Ciuperci umplute Ciorba radauteana Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...