Sos iute de rosii si ardei iuti

Mai intai si mai intai se taie rosiile grob, se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai gustoase, si in al doilea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • o capatana de usturoi
  • ceva ulei ( eu am pus de rapita)
  • sare
  • 1 kg de ardei iuti
  • cam 3 kg de rosii

Mod de preparare

Mai intai si mai intai se taie rosiile grob, se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai gustoase, si in al doilea rand, cica asa le putem asimila mai bine vitaminele).

Apoi punem pe fundul unei oale ulei, punem ceapa tocata si usturoiul maruntit.

Taiem ardeii bucati si ii adaugam in oala (la inceput ei in curatam de seminte, dar mai nou cica sa nu-i mai curat, ca asa-s mai iuti, operatine care trebuie facuta cu manusi).

Se caleste totul cateva minute, apoi se adauga rosiile.

Eu am pus apoi si ceva apa, ca rosiile erau dinalea uriase si carnoase.

Se fierbe bine, apoi se piureiaza.

Se fierbe din nou si apoi se pune in borcane.
Reteta Sos iute de rosii si ardei iuti a fost propusa de simonaro29

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii